Translate

2015. május 17., vasárnap

Felvidéki Paradicsom

Felvidéki Paradicsom

Fedezzük fel a Hernád folyó vadregényes völgyét, mely ma a „Szlovák Paradicsom Nemzeti Park", eredeti nevén a Felvidéki Paradicsom egyik legszebb és leglátogatottabb része.


A páratlan szépségű természetvédelmi területen a Hernád folyó egyszer vad zúgással, másszor lusta hömpölygéssel kanyarog a völgyben. 
A Hernád, a Sajó bal parti mellékfolyója, mely az Alacsony Tátrában ered, mintegy ezer méter magasságban. 



A Hernád egyike a legszebb és leghangulatosabb folyóinknak. Meredek, zátonyokkal és szigetekkel tarkított, gyakran változó formájú medrében, a sok egymást követő szigetet hol jobbról, hol balról kerüli meg, de magas vízállásnál a helyenként szűk, kanyargós vadvízzé válik.




A Tamásfalvi-kilátó (Tomášovsky vyhlad):

A Tamásfalvi kilátó egy kiadós sétával érhető el, eleinte úgy érzed, hogy alig emelkedik, később egyre nehezebben tudod emelni a lábad. 
A gyönyörű kilátás minden fáradtságot felejtet.




A kilátóhoz érve a tériszonyban szenvedők rögtön hátrahőkölnek, mivel, a sziklafal szélén semmilyen korlát vagy biztosítás nincs, viszont a kilátás fantasztikus.




Ha kigyönyörködtük magunkat, és még van erőnk további kiránduláshoz, akkor ereszkedjünk le a Hernád völgyébe. Az út helyenként elég meredek, elkel a segítség is.



Leérve a folyóvölgybe sétáljunk a parton, időnként egy-egy hídon átkelve csodáljuk meg a varázslatos természeti szépséget.



Nézzünk meg egy videót:


           2015 Felvidék                                                                    By vinpet

3 megjegyzés:

  1. Csodálatos látvány ..!!..Köszönöm szépen...!
    Üdvözlettel: Mária

    VálaszTörlés
  2. Szívet melengető, simogató vidék, köszönöm. Üdv.janosgyula

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm az észrevételeket!

    VálaszTörlés